Waarom doelstellingen niet belangrijk zijn

Dion Metz
Waarom doelstellingen niet belangrijk zijn

Doelstellingen & Systemen

Je hoort vaak dat je doelstellingen moet hebben in het leven. Kwartaal doelstellingen. Jaar doelstellingen. Schrijf het op. Hang het op. Maak ze SMART en zeg ze elke dag hardop.

Ik geloofde ook altijd dat dit het belangrijkste was. Totdat ik het boek van Amerikaanse schrijver Scott Adams (How to Fail at almost everything and still win big) las. Hierin stelt hij dat het hebben van systemen veel belangrijker is dan doelstellingen.


Wat is het verschil?

  • 20 boeken per jaar lezen is een doelstelling. Elke avond voor het slapen 20 minuten lezen is een systeem. 
  • Kampioen worden met je team is een doelstelling.  Hoe je spelers scout, dagelijks traint en leidinggeeft is een systeem.
  • 10 kg afvallen is een doelstelling. Elke dag 30 min bewegen is een systeem.
  • 1 miljoen omzet is een doelstelling. Hoe je personeel werft, producten ontwikkelt en sales bedrijft is een systeem.


Een systeem is iets waar je je elke dag aan kan houden. Het wordt een routine. Net als tandenpoetsen hoef je er niet over na te denken.  Een doelstelling is iets wat je in de toekomst wil bereiken. Totdat je het doel gehaald hebt, leef je in een constant gevoel van falen. Op het moment dat je het haalt, is er euforie en voel je je fantastisch, maar al snel moet je nieuwe doelstellingen maken en begint het proces opnieuw.  Nu is de vraag: kan je succesvol zijn zonder doelstelling? Ik denk van wel.  Als je goed weet wat je dagelijks gaat uitvoeren zijn doelstellingen niet noodzakelijk. Succesvol zijn zonder systeem is daarentegen onmogelijk. Doelstellingen kunnen niet bestaan zonder een goed systeem.


Met een goed systeem ben je elke keer dat je het inzet succesvol. Je hebt gedaan wat je wilde doen.


Hoe pas je dit toe in sales?

In sales worden vaak doelstellingen gehanteerd. We willen volgend jaar onze omzet verdubbelen. We willen 5 afspraken per week maken. Hier is niks mis mee. Het kan fijn zijn om gezamenlijk een stip op de horizon te hebben. Ik gebruik zelf ook doelstellingen. Alleen zonder een systeem wordt het lastig om je dagelijks te kunnen focussen op wat belangrijk is. Wat je dagelijks gaat doen om de beste resultaten te halen. Mijn dagelijkse routine houdt in dat ik elke dag een uur prospects ga bellen. Van 9:00 tot 10:00. Altijd. Elke dag. Dat is een systeem. Iedere dag dat je dit doet is succesvol. Tuurlijk kan je dan een doelstelling hebben van 5 afspraken per week. Maar misschien kan je met dit systeem wel 10 afspraken per week halen. Dit kan je toepassen op meerdere facetten van sales. Hoe je sales personeel gaat trainen. Welke vragen je altijd stelt in een verkoopgesprek. Welke tijd je aan LinkedIn besteedt.

Bij Smarthunter hanteren we bij onze klanten een dagelijks systeem van leadgeneratie. Wat gaan we dagelijks doen voor succes?  Vaak weten we aan het begin nog niet exact wat de resultaten zullen worden, maar een goed systeem is garantie voor succes.

Meer weten? Neem contact op!